Wednesday, November 01, 2006

Spaanse mosselen uit een zak




Mijn eerste vacuum recept gaat over mosselen. Ik kook de mosselen in een vacuumzak in een tomatensaus. De mosselen hebben in de vacuumzak veel smaak. Voeg geen zout omdat de mosselen als zout genoeg zijn en de de chorizo ook zout bevat. De mosselen zijn gekookt in een tomatensaus met chorizo. Voor de saus :
  • 100 gram chorizo in reepjes
  • 2 tot 3 tenen knoflook
  • 2 middelgrote uien in gove stukken
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 glas rode spaanse wijn (tempranillo)
  • peper (en géén zout, de chorizo is zout genoeg)
Bak de chorizo in de olijfolie in 10 minuten uit, voeg de tomatenpuree, uien en knoflook toe. Bak nog 5 minuten. Laat de saus afkoelen.
















Verpak 2 kilogram mosselen in twee vacuumzaken en voeg aan iedere zak de helft van de saus toe. Vacumeer de zakken en leg ze in de koelkast tot gebruik.















Kook de mosselen in heet water of een stoomoven in 7 tot 8 minuten gaar. Serveer met vers (af) gebakken brood en een groene salade. Dit recept is voor 2 tot 3 personen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Eten Nieuws Headliner Foodrank.eu