Saturday, March 03, 2007

Kip tagine sous vide

 

Ingredienten

  • 1 kilo kipkabonaden* zonder vel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 zakje saffraan
  • 1/2 theelepel geraspte genber
  • 3 stokjes kaneel
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 ingemaakte citroen** in 4 partjes
  • zout en versgemalen peper
  • 250 ml sinasappelsap
  • 300 gram gepelde amandelen
  • 250 gram gedroogde abrikozen
  • verse koriander (garnering)

Werkwijze

  1. Bruin de kipkarbonaden in de olifolie. Voeg de knoflook en gember toe en bak een paar minuten.
  2. Verwijder de kip en voeg de saffraan, kaneel, citroen, kippenbouillon en sinasappelsap toe.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Doe de kip en amandelen in twee vacuumzaken en voeg de helft van vloeistof toe aan iedere zak.
  5. Voeg aan iedere zak de helft van de gedroogde abrikozen toe.
  6. Vacumeer de zaken en kook de kip op 57.9 graden 4 uur lang.  
  7. Serveer met verse koriander

*kipkarbonades met één bot zijn het lekkerste voor dit recept.

**ingemaakte citroenen kunnen worden gekocht bij de marokaanse groentenboer. Zelf maken kan heel invoudig door een citroen in te snijden en met ruim zout in een vacuumzak in te maken. Laat de citroen minimaal één week in de vacuumzak in het zout marineren.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Eten Nieuws Headliner Foodrank.eu