Saturday, April 07, 2007

Sucadelapjes (sous _ vide)

Souds vide en sucade lapjes zijn een 'match made in heaven' . Een kilo sucadelappen met peper en zout insmeren en even kleuren in een koekenpan met olijfolie en boter. Verpak de de lapjes in een vacuumzak, voeg een laurier blad en een jeneverbes toe.

Maak een vloeistof (wat later je jus wordt)  van 500 kalfsfond met met een Zatte  en het bier en fond  over de zakken.

Zatte

Vacumeer en sluit de zakken. Gaar de sucadelapjes 48 uur op 70 graden sous vide (in een waterbad)

De structuur van het vlees blijft erg mooi en bijna roze/rood en is toch ook extreem mals. De smaak is heel concentreert en erg goed De kleur van het vlees is mooi bruin en is goed te portioneren met een gestooomde kruimige doré aardappel..

del.icio.us tags: ,

4 Comments:

Blogger Marion Heres said...

Vraag: kun je om thuis sous-vide te koken de wat simpelere vacumeer apparaten zoals van Solis gebruiken?

2:13 AM  
Blogger Marion Heres said...

Vraag: als je thuis wilt vacuum garen, voldoen dan de vacumeerapparaten zoals van Solis etc?
groeten,
M. Heres

2:13 AM  
Blogger Onno said...

Ik ken de Solis apparaten niet. Maar als het apparaat goed vacumeerd zie ik geen reden waarom je de Solis niet kunt gebruiken. Je wilt een goed vacuum omdat de sappen in de zak en het water buiten de zak moeten blijven.

12:25 AM  
Blogger oudefruitrassen said...

is 70 graden niet erg warm?
Ik lees elders dat rundvlees ook heel goed op 57 of 60 graden kan. Heb je daar ervaring mee?
groeten

A

6:34 AM  

Post a Comment

<< Home

Eten Nieuws Headliner Foodrank.eu